De kracht van de combinatie

Oorzaak & gevolg is altijd al een belangrijk thema in mijn leven geweest. Mijn eigen praktijk draagt daarom ook de overkoepelende naam: Axireaxi. Vrijwel alles wat ik doe kan op actie en reactie terug gevoerd worden. Ik geloof in eigenaarschap en karma en dat mensen veel meer controle hebben over hun eigen leven dan de meesten weten. In dit artikel leg ik uit waarom ik behandelplannen aanbied waarbij ik Shiatsu en Hypnotherapie combineer en hoe krachtig dit werkt.

Vanuit mijn opleiding in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) leerde ik hoe lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en hoe werken met de energie van het lichaam (de Qi), de geest kan bevrijden. Omdat er een voortdurende wisselwerking is tussen lichaam en geest, was ik ook geïnteresseerd in de invloed van de geest (mind) op het fysieke welzijn.
De kracht van de gedachte was me al bekend door boeken als ‘Think and grow rich‘ en ‘The secret‘, en door het werk van mensen zoals Tony Robbins en Joseph Mc. Lendon en door vele boeken over positief denken en de werking van de mind. Ik ging mijn cliënten naast het lichaamsgerichte werk ook vanuit dit soort gedachtengoed coachen en er ontstonden mooie resultaten. Maar soms lukte het me niet om de cliënten volledig te bevrijden van pijn en mentale frustratie. Hoeveel gesprekken en hoeveel shiatsu behandelingen ik ook deed… er vond geen verandering plaats. Alsof er iets vastzat, verankerd in het systeem. Ik voelde dat ik nog extra tools nodig had in mijn gereedschapskist van kennis en ervaring. Ik
wilde meer!! Ik vond dat op twee manieren. Zowel in het fysieke werk als in het mentale werk. Ik ging me verdiepen en specialiseren in de meest basale energiestromen uit het meridianensysteem, de extra ordinaire meridianen, die aan de basis liggen van de conceptie. En…. ik begon de opleiding tot Hypnotherapeut bij Edwin Selij aan het Hypnostinstituut Nederland (HIN).

Sinds mijn certificering als Hypnotherapeut ben ik behandelplannen gaan aanbieden waarbij ik Shiatsu met Hypnotherapie ben gaan combineren. Het idee erachter is dat Hypnotherapie vaak snel transformaties teweeg kan brengen in mindset, perceptie, beleving, emoties… Wanneer iemand lang heeft vastgezeten in bepaalde denkbeelden, overtuigingen en gevoelens, kan dit heel wat teweeg brengen in het lichaam. Een fysieke begeleiding van wat er in de mind transformeert is cruciaal, wanneer je het bekijkt vanuit het holistisch gedachtengoed. Immers mind en body werken continu samen en interacteren met elkaar. Actie veroorzaakt reactie en vice versa. Het afpellen van laagjes pijn, haalt soms ook oude pijn naar boven waar je dan eindelijk bij kunt om aan te pakken. Soms voelt dit als een stap achteruit. Maar waar beweging is, is verandering mogelijk. En wie bereid is hier doorheen te gaan zal sowieso altijd in een spiraal omhoog terecht komen, op weg naar genezing op een dieper level.

Sinds deze aanpak heb ik al hele mooie resultaten mogen boeken bij cliënten die ik voorheen niet verder kon helpen. Begrijp wel goed, dat de genezing ligt in de motivatie om te genezen en de bereidheid om het te laten gebeuren en er 100% voor te gaan. Want het is niet ik als therapeut die de genezing bewerkstelligd. Dit is altijd en zonder uitzondering de cliënt zelf. Mijn technieken en aanpak zijn daarbij een houvast en begeleiding om daar te komen waar het nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *