Aanvullende therapieën

Binnenkort zal de website trotsopjeleven.nl worden gelanceerd. Op deze website zal meer informatie komen te staan over onderstaande aanvullende therapieën. Tevens kun je hier dan kiezen voor een combinatie van alle technieken binnen een langer behandeltraject. Deze langere trajecten zijn bedoeld om diepgaande veranderingen te bewerkstelligen. De behandelingen zijn ook vanuit deze site los in te plannen. Klik hier voor het afsprakensysteem.

 

Tijdens een traject pakken we 1 specifiek onderwerp aan, wat jij als probleem ervaart of als wens voor jezelf hebt en stellen we een duidelijk doel. Voorbeelden van redenen om een traject te kiezen zijn bijvoorbeeld, wanneer je een mentaal probleem of een gedrag hebt waar je last van hebt.  Of als je doelen en wensen wilt realiseren voor je leven in de toekomst, een trauma wil verwerken of vastloopt met jezelf en dit wil oplossen. Feitelijk alles waar jij al langer mee worstelt en waar je zelf niet helemaal uitkomt. 

Ben je nu al geïnteresseerd in zo'n langer traject? Neem dan contact met mij op voor een intakegesprek. Samen bespreken we dan wat er voor jou nodig is om je doelen te kunnen halen en volmondig te kunnen zeggen:  'Ik ben trots op mijn leven.'

 

Emotional Freedom Techniques (EFT)

EFT, is een therapeutische interventietechniek gericht op desensitisatie. EFT is een van de methoden van de energiepsychologie, een van de alternatieve geneeswijzen. De methode werd ontwikkeld door Gary Craig, NLP-master en makelaar met een achtergrond als civiel ingenieur. EFT is een vereenvoudiging afgeleid van de Thought Field Therapy. (Bron Wikipedia). Door het stimuleren van een specifiek aantal acupunctuurpunten in combinatie met affirmaties help ik je om emotionele problemen te overwinnen en neutraliseren. Vanuit een veilige omgeving laat ik je ervaren hoe je emoties die zo overweldigend zijn dat je er niet meer goed door kan functioneren, kunt transformeren naar een rustiger en beter gevoel. 


Hypnotherapie

In deze therapievorm wordt Hypnose ingezet om diepgaande mentale veranderingen te bewerkstelligen . Het is inzetbaar bij vele onbewuste innerlijke obstakels. Deze wijze van hypnotiseren is totaal anders dan de meeste mensen kennen van entertainende hypnose. Het kan verrassend veel inzichten en oplossingen geven voor de problemen waar jij mee loopt. Dit kan gewoon op een rustige en prettige manier. Soms door het maken van een mooie innerlijke reis, zoals in een droom. Soms door terug te gaan naar de oorsprong waar jouw probleem begon. Dit kan door te werken vanuit een visualisatie uit jouw onbewuste. Deze visualisaties worden gecreëerd als kans van waaruit jij de gelegenheid krijgt om af te rekenen met oude patronen, zodat je weer meer in verbinding komt met wie jij werkelijk bent. 


Coaching en NLP

Praten over problemen is soms iets wat mensen in therapievorm juist niet graag doen. Vaak vanuit het idee dat het toch niet helpt, of omdat ze er niet eindeloos over willen praten, of omdat ze bang zijn dat het vervelende gevoelens en emoties op zal roepen die ze juist proberen te vermijden. De coaching gesprekken bij José zijn ervoor bedoeld om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van jouw denken en  handelen. Het is niet nodig om meteen diep naar emoties te gaan, maar als dit gebeurt ben je in goede handen. Juist het schematische werk wat José doet door vragen te stellen die jij jezelf nog niet hebt gesteld worden problemen meer concreet. José gebruikt hierbij technieken uit de NLP (Neurolinguïstisch programmerenDit helpt je om vanuit een ander perspectief naar je problemen te kijken, zodat we deze positief kunnen transformeren met behulp van de overige aanvullende technieken. De coaching gesprekken kunnen op zichzelf staan en als losse behandeling worden ingepland. Echter bij elke sessie in welke vorm ook, zal er sowieso een evaluatiegesprek plaatsvinden waarin deze technieken ingezet worden.