Veel gestelde vragen

 

SHIATSU THERAPIE

Wat is Shiatsu Therapie?

Shiatsu is een drukpuntenmassage vanuit de leer van de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Er wordt gewerkt met de energie in de meridianen. Dit zijn energiebanen die zich in het lichaam bevinden en die tegenwoordig ook kunnen worden gemeten met speciale apparatuur. De punten die gebruikt worden zijn verwant aan de acupunctuur, maar bij Shiatsu wordt er geen gebruik gemaakt van naalden, maar van de vingers van de therapeut. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

De behandeling wordt over de kleding heen gegeven. Je ligt hiervoor op een behandelmat op de grond. Als je niet op de grond kunt liggen, wordt er gebruik gemaakt van een elektrische massagetafel. De therapeut helpt jouw lichaam en geest om weer in balans te komen door de energie (Qi) van jouw lichaam te helpen om weer goed door te kunnen stromen.

Hoe bereid ik mij voor op een behandeling?

  • Neem een grote badhanddoek en een klein hoofdhanddoekje mee
  • Trek makkelijke kleding aan waar je vrij in kunt bewegen, zoals een joggingbroek.
  • Drink geen koffie vooraf aan de behandeling
  • Roken is niet toegestaan. Ik stel het op prijs als je niet vlak voor je behandeling nog een sigaretje opsteekt. Dankjewel. :-)

TAPPING POINT THERAPIE (EFT)

Waar staat EFT voor?

EFT staat voor Emotional Freedom Techniek en is een manier om emoties die te overweldigend zijn te neutraliseren, zodat je er minder last van hebt. Het kan worden ingezet bij grote en kleine emotionele problemen. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Er wordt gebruik gemaakt van specifieke acupuncturpunten die in en bepaalde volgorde worden aangeraakt d.m.v. tappen/kloppen. Het is  wetenschappelijk bewezen dat daardoor stresshormoonen in het lichaam worden afgebroken en gelukshormonen worden aangemaakt.  Tijdens het tikken op de punten wordt gebruik gemaakt van het uitspreken van affirmaties om dit proces te versterken. 

Hoe bereid ik mij voor op een behandeling?

De behandelingen worden uitgevoerd in de veilige setting van de praktijk. Je hoeft je niet voor te bereiden. Vanuit een coachingsgesprek zal specifieker worden gemaakt wat het probleem precies is en wat we met EFT willen transformeren.

HYPNOTHERAPIE

Wat is Hypnotherapie nu precies?

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten. Hypnose binnen een therapeutische setting is niet vergelijkbaar met en mag beslis niet worden verwart met entertainment hypnose. Binnen een therapeutische sessie is altijd sprake van een veilige omgeving en duidelijke afspraken.  

Hoe gaat dit in zijn werk?

Voor we ook maar beginnen aan het creëeren van een hypnotische staat, hebben we al eerst een uitgebreid intakegesprek gehad. Tijdens dit gesprek leg ik je alles uit wat je wilt weten en bespreken we het probleem waar jij doorheen gaat werken. Pas in de tweede afspraak gaan we de hypnose in. Tegen die tijd weet jij precies wat je kunt verwachten. Voor de hypose zit je in een comfortabele stoel, waarin je lekker kunt ontspannen. 

Hoe bereid ik me voor op een behandeling?

Voor het intakegesprek hoef je je niet voor te bereiden. Ik zorg ervoor dat het gesprek ons de informate geeft die we nodig hebben.

Om je voor te bereiden op de tweede sessie, waarin we de hypnose gaan doen, is het goed dat je jezelf wat ontspanning gunt. Zorg er in ieder geval voor dat je niet vanuit een drukke situatie naar de praktijk komt. Neem de dag, of paar uur voor de behandeling vrij. Je zou een meditatie kunnen doen voor je komt. Of een wandeling kunnen maken. Maak je vooral niet druk. Je bent opweg om inzichten en oplossingen te vinden. Meer iets om je op te verheugen.

COACHING EN NLP

Wat betekent NLP ?

NLP betekent Neurolinquistisch Programmeren. Het is een pseudowetenschappelijke methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. NLP werd ontwikkeld in de jaren zeventig van de twintigste eeuw. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Tijdens het intakegesprek coach ik jou door jou vragen te stellen die jij jezelf nog niet eerder hebt gesteld. Dit zorgt ervoor dat je je 'problemen' ineens op een andere manier kan gaan zien en voelen. Soms maak ik daarbij gebruik van kleine oefeningen. 

Hoe bereid ik mij voor op een behandeling?

Je kunt je eventueel voorbereiden op een coaching door te proberen voor jezelf een antwoord te formuleren op de vraag: 'Wat is precies het probleem waar ik doorheen wil werken?' Probeer daarbij zo specifiek mogelijk te zijn. Het kan helpen het antwoord te formuleren in een enkele, of hooguit 2 zinnen. Lukt het niet? Geen probleem. Dan help ik je uiteraard tijdens het gesprek.