Hoe een Burn-out mijn leven positief heeft veranderd.

 

Verhaal van jouw therapeut:

José Hermsen

Op 4 Juni 2023 kwam ik in een Burn-out terecht. Het geven van behandelingen in mijn praktijk ging echter gewoon door waar mijn vaste werk noodgedwongen moest stoppen. En dat was best uitzonderlijk.  

Hoe dan???

Mijn fysieke klachten kon ik met zelf-Shiatsu, meditatie en alle fysieke- en ademhalingsoefeningen die ik ken redelijk goed behandelen. Maar het was vooral mijn hoofd, waar de burn-out plaatsvond. Hier was duidelijk een system overload gekomen. Het geven van de Shiatsu-behandelingen gaf mijn hoofd heel veel rust. Daarom was dit voor mij ook een van de tools om eruit te komen. Ik had het geluk een psychologe, werkgever en Arbo medewerker te treffen die dit begrepen en ondersteunden. 

Hoe is de Burn-out eigenlijk ontstaan?

Korte versie? De afgelopen 20 jaar heb ik 24/7 aan gestaan. Mijn werkdagen waren extreem lang en mijn hoofd draaide overuren voor alles wat er geregeld en gedaan moest worden rondom werk en gezin. Bovendien kreeg ik met meerdere operaties en enkele pittige privéproblemen te maken. Dus mijn mind en lichaam kregen veel te verduren. In juni vorig jaar vond er een diefstal plaats in mijn Shiatsu-praktijk en dat was de druppel die mij mentaal deed omvallen. Ik stortte in. 

Hoe heb ik het opgepakt?

Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd en ben ik de confrontatie met mijzelf aangegaan. Ik onderging de nodige therapieën en die hebben mij geholpen om mijn valkuilen te leren kennen, herkennen en begrijpen. Ik heb mijn gereedschap box met levenstools flink uitgebreid en ben hiermee aan de slag gegaan om de werk- en denkpatronen die mij ziek maakten te veranderen. Mijn werk is inmiddels weer in de opbouwfase gekomen, maar ik ben mijzelf nog steeds dagelijks aan het trainen en corrigeren om oude patronen te vervangen door meer gezondere patronen. Het gaat goed en ik krijg er zelfs plezier in om het anders te doen, omdat ik merk wat het mij brengt. Veel levensgeluk!!

Hoe actueel is dit onderwerp eigenlijk?

Er komen steeds meer theorieën en methodes van mensen die je vertellen hoe je 'gelukkig kunt leven'. Toch groeit de werkdruk nog steeds en ook het aantal mensen dat kampt met burn-out klachten neemt toe. De overheid heeft hier onlangs ook aandacht aan gegeven en organiseerde in maart 2024 de maand van de digitale fitheid. 

En wat kan ik betekenen?

De hele ervaring van het afgelopen jaar heeft mij enorm geholpen. Ik merk dat ik de klanten in mijn praktijk nóg beter begrijp en beter kan helpen. Met de combinatie van Coaching, Shiatsu-therapie en Hypnotherapie kan er zo veel worden gedaan om het hele proces te ondersteunen. Maar ik ben nog altijd de grootste voorstander van voorkomen in plaats van genezen. Veel van mijn klanten komen dan ook graag eens in de zoveel tijd langs voor een check-up. Samen kijken we naar wat nodig is om mentaal en fysiek in balans te blijven. Iedereen die graag ondersteuning wil in zijn of haar leven, op mentaal of fysiek vlak is van harte welkom.

 

Ik ben er voor jullie, met hart en ziel. 


Reactie plaatsen

Reacties

Martine Donker
een maand geleden

Hey José, Ik vind het prettig en knap dat ik in de praktijk altijd voel dat je je volledig op mij afstemt en dat je ook volledig bij jezelf kunt blijven. Hierdoor heb ik nooit het gevoel dat ik jou belast met mijn verhaal en voel ik me ook gehoord en gesteund.

Geno Trimbos
een maand geleden

Beste José,

Wat een bijzonder en herkenbaar verhaal en ik waardeer jouw mentale veerkracht! Ikzelf heb inmiddels ook ervaren dat een juiste balans tussen werken en ontspanning essentieel is en dat we onszelf wat vaker de vraag moeten stellen of we altijd aan moeten staan. Hebben we de regie over ons eigen leven of hebben anderen de regie? Goed om in ieder geval van jou te horen dat je erin geslaagd bent om een verandering in gang te zetten! Je vormt voor mij een belangrijke bron van inspiratie en daarnaast zorg je ervoor dat ik door jouw ondersteuning in ieder geval nog in balans blijf!
Dank voor jouw mooie verhaal en succes en geluk gewenst op jouw weg naar een gezonder en gelukkiger leven!

Hartelijke groet,

Geno

Brigitte Verreijt
een maand geleden

Bedankt voor het delen van je verhaal. Ik ben blij dat ik jou als therapeut heb, daar jij als geen ander begrijpt waar ik doorheen ga. Dank hiervoor.