eft

EFT staat voor Emotional Freedom Technique.
Emotie = Energie in beweging. Een emotie ontstaat wanneer een probleem of gebeurtenis neurologisch gekoppeld is aan een gevoel en een gedachte en hierdoor een verandering in het lichaamsenergiesysteem veroorzaakt.

onverwerkte emoties
De Energiebanen in ons lichaam, de meridianen genoemd, kunnen verstoord raken, wanneer de energie van een negatieve emotie (een onverwerkte emotie) zich ergens ophoopt en de stroming blokkeert. Emoties die niet soepel verwerkt zijn, laten dan ook hun sporen na in het emotionele brein en zullen tijdens het leven hun aanwezigheid laten voelen. Dit kan herkend worden als gevoelens van (spier)spanning, druk, pijn, beklemming, ademhalingsproblemen, verminderde concentratie of helderheid, onrustige gedachten, kortademigheid, hoofdpijn, zweet etc. Wanneer zich onverwerkte emoties opstapelen, zullen klachten op den duur verergeren of overgaan in hevigere klachten of zelfs ziekte. Denk aan depressie, hartkloppingen, Fobieen, Allergieen, leerproblemen, Angsten of psychische onevenwichtigheid.

tappen
Bij behandeling d.m.v. EFT, wordt gebruik gemaakt van het kloppen/tappen op specifieke meridiaanpunten tijdens het uitspreken van het knelpunt in combinatie met een positieve associatie. Het kloppen zelf en de gebruikte punten stimuleren daarbij de aanmaak van o.a. serotonine welke een ontspannende werking heeft en een rol speelt bij het uitdoven van de emotie. De serotonine voorkomt namelijk dat de emotie opnieuw wordt opgeslagen in het geheugen, waardoor de neurologische verbinding wordt doorbroken. Hierdoor wordt tevens de neurologische verbinding tussen de gebeurtenis en de gekoppelde lichamelijke klachten verbroken.

Enerzijds, kan EFT dus emoties en herinneringen oproepen en losmaken, waardoor energetische blokkades loskomen, de energie weer kan stromen en klachten zullen verdwijnen.

Anderzijds kan een Shiatsu behandeling juist een energetische blokkade doorbreken, waardoor er energetische beweging ontstaat, de emotie weer gaat stromen en zich dus laat voelen. De kunst is dan om met EFT ondersteuning te bieden tijdens het ervaren van deze emotie, waardoor deze alsnog verwerkt wordt door deze los te koppelen van een herinnering of gebeurtenis. Klachten zullen kunnen verdwijnen en je voelt je bevrijd en opgelucht.

Reacties zijn gesloten.